2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

18. Varškės pyragas

Pabandėm su pussesere ir sese papiešti su ištirpdytu šokoladu :)) 

************************************************




VARŠKĖS PYRAGIUI REIKĖS:

Tešlai: 
  • 250 g miltų
  • 100 g minkšto margarino VILNIUS kepiniams
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 100 g cukraus
  • 1 šaukštas konjako ar brendžio
  • Džiovintų vaisių: ananasų, razinų, persikų . 
Varškės masei: 
  • 800 g. varškės
  • 4 kiaušiniai
  • 250 g. cukraus
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus 
PARUOŠIMAS : 
  1. Į dubenį supilame miltus, cukrų, sudedame į gabaliukus supjaustytą margariną ir viską sutriname su šakute iki trupinių. Įmušame kiaušinį, beriame sodą, cinamoną, supilame brendį ar konjaką ir sumaišome.Tešlą reikia gerai iškočioti. Turi būti iki 1 cm storio.
  2. Tešla išklojame kepimo formos dugną. (Jeigu jūsų kepimo forma nedidelė galima tešla iškloti galima dugną ir šonus ) 
  3. Tešlą orkaitėje kepame apie 10-15 minučių. Temperatūrą nustatykite iki 180 C.
  4. Kol keps pyrago pagrindas, pasigaminame varškės užpildymą.
  5. Kiaušinius iki putų išplakite su cukrumi, tada sudėkite ištrintą varškę, suberkite miltus, vanilinį cukrų, ananasus ir viską gerai išmaišykite. 
  6. Kepimo formą ištraukite iš orkaitės, tešlą apibarstykite persikais ir razinomis. Paruoštą varškės masę sukrėskite ant viršaus, paviršių išlyginkite ir apdėliokite sviesto gabalėliais.  Kepti maždaug 50-60 min. 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje .
SKANAUS. 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą