2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

1. Slyvų pyragas su baltyminiu viršumi


JUMS REIKĖS :
  •  500-800g slyvų 
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 120g sviesto
  • 3 v.š. cukraus
  • 3 kiaušinių trynių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 30g smulkintų migdolų  

puriam baltymų sluoksniui:
  • 3 kiaušinių baltymų
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • žiupsnelis druskos
PARUOŠIMAS:

  1.  Persijokite miltus ir sudėkite supjaustytą sviestą ir kapokite peiliu, kol sviesto gabalėliai pasidengs miltais. Tuomet sudėkite likusius ingridientus ir išminkykite tešlą (ji gaunasi trapi). 
  2.  Tešlą sudėkite į kepimo skardą, ant viršaus žievele į apačią sudėliokite slyvas.
  3.  Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min.
  4.  Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, išplakite kambario temperatūros kiaušinių baltymus įbėrę žiupsnelį druskos ir dėdami po šaukštą cukraus. Plakite, kol baltymai taps standūs ir blizgūs.
  5.  Baltymus sudėkite ant pyrago ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.
Skanaus :)))







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą