2013 m. rugsėjo 8 d., sekmadienis

4. Bandelės su obuoliais


JUMS REIKĖS:

Tešlai:


  • pakelio sausų mielių arba 20g šviežių
  • 100g cukraus
  • 200ml pieno
  • 3 kiaušinių
  • 60g sviesto
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukštelis nubrauktas druskos
  • 600g miltų + dar apie 200g

Įdarui:
  • obuolių
  • cinamono
  • cukraus
PARUOŠIMAS:
  1. Į dubenį sudėti mieles, cukrų ir pašildytą pieną. Pieną šildžiau puoduke 40s. Viską palikti 10-15 min., kad suputotų. 
  2. Tada sumušti kiaušinius, supilti tirpintą sviestą bei aliejų. Lengvai permaišyti. 
  3. Supylus 600 g miltų, tešla gaunasi gan skystoka, bet elastinga. Tokią ir palikite kilti. Nesuabejokite, viskas pavyks puikiai. Net viršus neapdžius. Tešla turi būti pilna oro burbuliukų ir lipni.
  4. Tada dar sudedu apie 150-200g  miltų, kol tešla pasidaro daugmaž nelipni. Bet stenkitės nepadauginti miltų, kad tešla nebūtų kieta. Tešlą paliekame kilti apie 1 val. 
  5. Obuolius nuskuskite ir supjaut kvadratėliais, per tą laiką, tešla vėl antrą kartą pakils. Užtat nepasiruoškite obuolių iš anksto. Pagal skonį įdėkite cinamono ir cukraus . 
  6. Iškočiokite tešlą ir padėkite formuoti bandeles.Prieš kepant bandeles patepiau pienu ir dar pabarsčiau cukrumi su cinamonu 
  7. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 15min. arba kol gražiai pagels.
Skanaus :)))



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą