JUMS REIKĖS:
Tešlai:
- pakelio sausų mielių arba 20g šviežių
- 100g cukraus
- 200ml pieno
- 3 kiaušinių
- 60g sviesto
- 3 šaukštų aliejaus
- 1 šaukštelis nubrauktas druskos
- 600g miltų + dar apie 200g
- obuolių
- cinamono
- cukraus
- Į dubenį sudėti mieles, cukrų ir pašildytą pieną. Pieną šildžiau puoduke 40s. Viską palikti 10-15 min., kad suputotų.
- Tada sumušti kiaušinius, supilti tirpintą sviestą bei aliejų. Lengvai permaišyti.
- Supylus 600 g miltų, tešla gaunasi gan skystoka, bet elastinga. Tokią ir palikite kilti. Nesuabejokite, viskas pavyks puikiai. Net viršus neapdžius. Tešla turi būti pilna oro burbuliukų ir lipni.
- Tada dar sudedu apie 150-200g miltų, kol tešla pasidaro daugmaž nelipni. Bet stenkitės nepadauginti miltų, kad tešla nebūtų kieta. Tešlą paliekame kilti apie 1 val.
- Obuolius nuskuskite ir supjaut kvadratėliais, per tą laiką, tešla vėl antrą kartą pakils. Užtat nepasiruoškite obuolių iš anksto. Pagal skonį įdėkite cinamono ir cukraus .
- Iškočiokite tešlą ir padėkite formuoti bandeles.Prieš kepant bandeles patepiau pienu ir dar pabarsčiau cukrumi su cinamonu
- Kepti 180 laipsnių orkaitėje 15min. arba kol gražiai pagels.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą