2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

5. Obuolių pyragas su trupinių viršumi


JUMS REIKĖS:

Tešlai:
  • 120 g sviesto
  • 200 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto cukraus
  • kelių šaukštelių cinamono
Įdarui:
  •  apie 800 g obuolių
Trupiniams:
  • 50 g šalto sviesto
  • 80 g miltų
  • poros šaukštų cukraus
  • šaukštelio cinamono
PARUOŠIMAS:
  1. Šaltą sviestą virtuviniu kombainu ar pirštais sutrupiname su miltais. Įberiame žiupsnelį druskos ir šaukštą cukraus.
  2. Kitame dubenėlyje lengvai paplakame kiaušinį, supilame jį į sviestą su miltais ir lengvai tešlą paminkome rankomis.
  3. Paruoštą tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 15 minučių.
  4. Kai tešla atvėsta pabarstome ją miltais, iškočiojame ir įtiesiame į kepimo indą. Ant ištiesto tešlos lakšto tiesiame kepimo popierių, ant jo beriame žirnių ar perlinių kruopų, kad gerai prislėgtų tešlą, ir pašauname į 180 laipsnių orkaitę 15 minučių.
  5. Kol pyrago pagrindas kepa, pasiruošiame obuolių įdarą ir trupinius.
  6. Obuolius galime nulupti arba neluptus supjaustome plonomis riekelėmis.
  7. Gaminame tešlą trupiniams: į dubenėlį sudedame visus ingredientus ir pirštų galiukais sutriname.
  8. Traukiame iš orkaitės pyrago pagrindą, kruopas su popieriumi išimame, o ant dugno klojame obuolių riekeles iki pat pyrago viršaus. Obuolius ant viršaus galima pabarstyti cukrumi. Ant viršaus paberiame trupinių tešlą ir šauname į 180 laipsnių orkaitę pusvalandžiui.
Skanaus :)))


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą