- 400 g. kvietinių miltų
- 250 g. ruginių miltų
- 3 kiaušinių
- 130 g. cukraus pudros
- 150 g. sviesto
- 180 g. medaus
- 1,5 v. šaukšto meduolių prieskonių
- 1,5 v. šaukšto kakavos
- 1,5 a. šaukštelio kepimo miltelių
- Nedideliam puodelyje pakaitinkite sviestą, medų, kakavą bei meduolių prieskonius. Kai masę masę pravės, suberkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite
- Į dubenį persijokite miltus su kepimo milteliais.
- Į miltus supilkite kambario temperatūros masę, įmuskite kiaušinius, išmaišykite ir suminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką ir palikite pailsėti apie 15 min.
- Iš popieriaus ar kartono išsikirpkite namelio dalis.
- Tešlą iškočiokite apie 5 mm. storio, išpjaukite reikiamas namelio dalis ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 8-10 min. kaip jau minėjau dar šiltus meduolius apipjaustykite, kad kraštinės būtų lygios.
- Kai meduoliai visiškai atvės galite sulipdyti namelį.
- Lipdymui pasidarykite tirštą glajų iš kiaušinio baltymo (man jų prireikė 2), cukraus pudros (apie 450g. ) ir šiek tiek citrinos sulčių.
- Kai sulipdysite namo rėmus, palaukite kol sustings ir tik tada uždėkite stogą ir vėl palaukite kol glajus sustins ir tik tada dekoruokite namelį.
- P.S. namelio langus dariau iš saldainių , reikia sutrupinti skaidrius čiulpiamus saldainius, baigiant kepti meduoliams įberkite saldainių į langų ertmes ir pakaitinkite keletą minučių, ištraukite iš orkaitės ir palikite skardoje, kol “stiklai” sustings.
Iš likusios tešlos padariau sausainius ir juos pakabinau ant eglutės :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą