REIKĖS:
- 350 g . riešutų mišinio (migdolai, žemės riešutai, lazdyno, anakardžiai ir t.t. )
- 250 g. miltų
- 130 g. cukraus pudros
- 230 g. sviesto
- 100 g. rudojo cukraus
- 170 g. medaus
- 3 šaukštai plakamos grietinėlės
- Riešutus susmulkinti ir kepti sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
- Miltus sumaišyti su cukraus pudra ir 150 g. kubeliais pjaustyto sviesto. Gautą tešla iškloti kepimo indo dugną ir kepti apie 20 min. orkaitėje iki 175 laipsnių temperatūros.
- Tuomet palikti atvėsti
- Rudąjį cukrų sumaišyti su medumi, likusiu sviestu, grietinėle ir užvirti ant vidutinės ugnies. Į karštą kremą įmaišyti riešutus ir gautą paskleisti ant tešlos.
- Kepti apie 30 min. orkaitėje, iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje .
- Pyragą pateikti atvėsintą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą