2013 m. lapkričio 10 d., sekmadienis

11. Karamelinis pyragas su riešutais


REIKĖS:
  • 350 g . riešutų mišinio (migdolai, žemės riešutai, lazdyno, anakardžiai ir t.t. )
  • 250 g. miltų 
  • 130 g. cukraus pudros 
  • 230 g. sviesto 
  • 100 g. rudojo cukraus 
  • 170 g. medaus 
  • 3 šaukštai plakamos grietinėlės
PARUOŠIMAS:
  1. Riešutus susmulkinti ir kepti sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  2. Miltus sumaišyti su cukraus pudra ir 150 g. kubeliais pjaustyto sviesto. Gautą tešla iškloti kepimo indo dugną ir kepti apie 20 min. orkaitėje iki 175 laipsnių temperatūros.
  3. Tuomet palikti atvėsti 
  4. Rudąjį cukrų sumaišyti su medumi, likusiu sviestu, grietinėle ir užvirti ant vidutinės ugnies. Į karštą kremą įmaišyti riešutus ir gautą paskleisti ant tešlos.
  5. Kepti apie 30 min. orkaitėje, iki 175 laipsnių temperatūros  įkaitintoje orkaitėje .  
  6. Pyragą pateikti atvėsintą. 
Skanaus :))




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą