REIKĖS:
- 2 kiaušiniai
- 150 g. cukraus
- apie 400 g. bananų
- 200 ml. kefyro
- 50 g. sviesto
- 200 g. miltų
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 šaukštelis cinamono
- 100 g. graikinių riešutų
- Kiaušinius lengvai paplakame su cukrumi
- Į plakinį įpjaustome bananus, truputį viską pamaigome.(nereikia padaryti visiškos košės, turi matytis pavieniai bananų gabaliukai)
- Į kiaušinių ir bananų masę supilame kefyrą ir ištirpdytą sviestą, išmaišome.
- Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cinamonu.
- Graikinius riešutus pirštais kiek patrupiname, kad sulūžtų nevienodais gabaliukais.
- Miltus pilame į masę, ant viršaus metame riešutus ir viską greitai sumaišome. Tešla išeina tirštos grietinės koncentracijos, nuo šaukšto drimba , o ne bėga.
- Paruoštą masę krečiame į pailga duonos kekso formą, šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min.
- Leidžiame pyragą atvėsti ir išimame iš formos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą