2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

10. Beatos bananų duona



REIKĖS:
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g. cukraus 
  • apie 400 g. bananų
  • 200 ml. kefyro
  • 50 g. sviesto
  • 200 g. miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių 
  • 1 žiupsnelis druskos 
  • 1 šaukštelis cinamono 
  • 100 g. graikinių riešutų 
PARUOŠIMAS:

  1. Kiaušinius lengvai paplakame su cukrumi
  2. Į plakinį įpjaustome bananus, truputį viską pamaigome.(nereikia padaryti visiškos košės, turi matytis pavieniai bananų gabaliukai) 
  3. Į kiaušinių ir bananų masę supilame kefyrą ir ištirpdytą sviestą, išmaišome.
  4. Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cinamonu. 
  5. Graikinius riešutus pirštais kiek patrupiname, kad sulūžtų nevienodais gabaliukais. 
  6. Miltus pilame į masę, ant viršaus metame riešutus ir viską greitai sumaišome. Tešla išeina tirštos grietinės koncentracijos, nuo šaukšto drimba , o ne bėga. 
  7. Paruoštą masę krečiame į pailga duonos kekso formą, šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min. 
  8. Leidžiame pyragą atvėsti ir išimame iš formos.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą