2013 m. spalio 26 d., šeštadienis

9. Mielinis varškės pyragas


REIKĖS:
tešlai:
  • 50g. presuotų mielių;
  • 1 stiklinės pieno;
  • 100g. margarino;
  • kiaušinio;
  • 500g. miltų;
  • 3 v. š. cukraus
įdarui:
  • 500g. varškės;
  • kiaušinio;
  • 0,5 stiklinės cukraus;
  • 30 g. vanilinio cukraus;
  • razinų , aguonų 
  • Kiaušinio aptepimui.
PARUOŠIMAS:
  1. Mieles išsukti su cukrumi, pašildytu pienu ir trupučiu miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo
  2. ant tešlos viršaus pasijoti truputį miltų ir palikti, kad pakiltų
  3. tada margariną gerai išsukti su kiaušiniu ir įmaišyti į jau pakilusią mielių masę, maišant suberti visus miltus. Gerai išminkyti.
  4. nuo visos tešlos atskirti 1/4 dalį papuošti.
  5. skarda pabarstyti miltais arba iškloto kepimo popieriumi. Likusią tešlą iškočioti ir iškloti ja skardą.
  6. Paruošti įdarą. Varškę pertrinti per sietelį arba permalti, suberti cukrų, vanilinį cukrų, supilti išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti, dar įdėti razinų ir aguonų.. Įdarą dėti ant tešlos. 
  7.  Iš papuošti skirtos tešlos, iškočioti blyną, supjaustyti jį ir supinti . 
  8.  Pyragą aptepti išplaktu kiaušiniu,  kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 val.
Skanaus :))) 

                         Tešlą laikiau šiltoje vietoje apie 30 min.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą