REIKĖS:
- 3 šaukštai cukraus
- 2,5 stiklinės pieno
- 1,5 stiklinės 20 proc. riebumo grietinėlės
- 0,5 stiklinės krakmolo
- 0,5 šaukštelio druskos
- 100 g. balto šokolado
- 25 g. juodo šokolado
- 4 šaukštai sviesto
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- tarkuotos citrinos žievelės
- apie 100 ml. grietinėlės
- Dideliame prikaistuvyje sumaišykite cukrų,krakmolą ir druską. Tuomet į jį supilkite pieną bei grietinėlę ir viską gerai išmaišykite.
- Gautą masę pastatykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, kol gi pradės tirštėti,bet neleiskite užvirti.
- 1/4 tešlos perdėkite į kitą indą į jį dėkite juoda šokoladą ir 1 šaukštą sviesto,o į likusią masę baltą šokoladą ir 3 šaukštus sviesto. Maišykite ,kol šokoladas ir svietas ištirps.
- Į masę su baltu šokoladu įtarkuokite citrinos žievės.
- Į indelius pirma sudėkite masę su baltu šokoladu, leiskite jei apstingti ir tada sudėkite likusia su juodu šokoladu, laikykite šaldytuve kol sustings.
- Išplakite grietinėlę, uždėkite ant viršaus ir užtarkuokite šokolado.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą