2013 m. spalio 12 d., šeštadienis

8. Vanilinis pudingas


REIKĖS:
  • 3 šaukštai cukraus
  • 2,5 stiklinės pieno
  • 1,5 stiklinės 20 proc. riebumo grietinėlės 
  • 0,5 stiklinės krakmolo
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 100 g. balto šokolado
  • 25 g. juodo šokolado
  • 4 šaukštai sviesto 
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • tarkuotos citrinos žievelės
  • apie 100 ml. grietinėlės 
PARUOŠIMAS:
  1. Dideliame prikaistuvyje sumaišykite cukrų,krakmolą ir druską. Tuomet į jį supilkite pieną bei grietinėlę ir viską gerai išmaišykite.
  2. Gautą masę pastatykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, kol gi pradės tirštėti,bet neleiskite užvirti.
  3. 1/4 tešlos perdėkite į kitą indą į jį dėkite juoda šokoladą ir 1 šaukštą sviesto,o į likusią masę baltą šokoladą ir 3 šaukštus sviesto. Maišykite ,kol šokoladas ir svietas ištirps.
  4. Į masę su baltu šokoladu įtarkuokite citrinos žievės. 
  5. Į indelius pirma sudėkite masę su baltu šokoladu, leiskite jei apstingti ir tada sudėkite likusia su juodu šokoladu, laikykite šaldytuve kol sustings.
  6. Išplakite grietinėlę, uždėkite ant viršaus ir užtarkuokite šokolado.
Skanaus :)))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą