2014 m. lapkričio 21 d., penktadienis

23. Biskvito, varškės ir aguonų pyragas


REIKĖS:

Biskvito sluoksniui:
  • 100 g minkšto sviesto
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 2 kiaušinių trynių
  • 100 g miltų
  • ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 valg. šaukštų pieno
  • 3 valg. šaukštų aguonų

Varškės sluoksniui:
  • 500 g pusriebės varškės
  • 50 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 2 kiaušinių baltymų
  • žiupsnelio druskos
  • 1 citrino žievelės
  • 2 valg. šaukštų citrinos sulčių
PARUOŠIMAS:

  1. Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Dedame kiaušinių trynius po kiekvieno gerai išplakant. Po to įmušame kiaušinį ir vėl gerai išplakame.
  2.  Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į sviesto masę. Dabar maišome šaukštu, supilame pieną ir suberiame aguonas, maišome kol tešla taps vienalytė. 
  3. Paruoštą tešlą paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  4. Varškę labai gerai ištriname su cukrumi ir kiaušiniu. Į varškę supilame citrinos sulčių ir įtarkuojame citrinos žievelę. 
  5. Kai biskvitas bus beveik iškepęs išplakame baltymus iki vidutinio standumo. Atsargiai per kelis kartus įmaišome juos į varškės masę.Išimame iš orkaitės biskvitą, ant jo užpilame varškės sluoksnį 
  6. Kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. kol varškė sutvirtės ir paruduos.
Skanaus :) 









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą