Biskvito sluoksniui:
- 100 g minkšto sviesto
- 100 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 2 kiaušinių trynių
- 100 g miltų
- ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
- 2 valg. šaukštų pieno
- 3 valg. šaukštų aguonų
Varškės sluoksniui:
- 500 g pusriebės varškės
- 50 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 2 kiaušinių baltymų
- žiupsnelio druskos
- 1 citrino žievelės
- 2 valg. šaukštų citrinos sulčių
PARUOŠIMAS:
- Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Dedame kiaušinių trynius po kiekvieno gerai išplakant. Po to įmušame kiaušinį ir vėl gerai išplakame.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir suberiame į sviesto masę. Dabar maišome šaukštu, supilame pieną ir suberiame aguonas, maišome kol tešla taps vienalytė.
- Paruoštą tešlą paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje ir kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Varškę labai gerai ištriname su cukrumi ir kiaušiniu. Į varškę supilame citrinos sulčių ir įtarkuojame citrinos žievelę.
- Kai biskvitas bus beveik iškepęs išplakame baltymus iki vidutinio standumo. Atsargiai per kelis kartus įmaišome juos į varškės masę.Išimame iš orkaitės biskvitą, ant jo užpilame varškės sluoksnį
- Kepame iki 160ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. kol varškė sutvirtės ir paruduos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą