2014 m. spalio 12 d., sekmadienis

21. Brownie


REIKĖS: 
  • 150 g šokolado
  • 110 g sviesto
  • 2 šaukštai kakavos
  • 160 g cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • vanilė
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 95 g miltų
PARUOŠIMAS: 
  1. Šokoladą sulaužyti gabaliukais ir sudėti į dubenį kartu su sviestu. Galima dėti šį dubenį ant puodo, kuriame verda vanduo, kad šokoladas ir sviestas ištirptų arba į mikrobangę, daug greičiau pasidaro (tik reikia sustatyti mažą temp. ) 
  2. Dėti visus kitus recepte nurodytus produktus, ta seka, kuria surašyti. Kiaušinius sudėti po vieną. Maišyti mentele ar šaukštu (nemaišyti mikseriu, nes nereikia, kad įsimaišytų daug oro) 
  3.  Gautą masę išversti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių temperatūroje  apie 25 min. 



Naminės karamelės receptas : 

Greitas ir skanus būdas papuošti pyragus. 
  • 200 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 100 ml grietinėlės 35% riebumo
Į puodą dedame cukrų ir maišant kaitiname kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dedame sviesto gabaliukus ir maišome. Tada nuimame nuo ugnies ir plona srovele per kelis kartu supilame grietinėlę, visą laiką maišome, kad karamelė nesušoktų į gabalus. Kai gausime vienalytę masę supilame ją į stiklainį ir atšaldome.Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 400 ml karamelės.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą